- Reklama -

NHL rozdá trofeje. Bude to večer Careyho Price? Dočká se Jiří Hudler?

- Reklama -

Při víkendovém draftu v Sunrise budou kluby řešit svoji budoucnost, ještě předtím ale přijde na řadu na druhém konci severoamerického kontinentu ohlédnutí za minulostí. Za tou nejčerstvější. NHL dnes večer rozdá na galavečeru v Las Vegas individuální trofeje za sezónu 2014-15.
Majitele těch, které se udělují za vítězství ve statistikách, už známe. U ostatních můžeme zatím jen odhadovat na základě nominací. V některých případech je jasněji, v jiných jsou kurzy na úspěch jednotlivých kandidátů rovnocennější.
Velkou postavou středečního večera v MGM Grand Hotelu se může stát Carey Price. Montrealský gólman už má jistou Jenningsovu trofej za nejmenší počet inkasovaných branek a trofej Rogera Croziera udělovanou za nejvyšší úspěšnost zákroků v základní části, ale odnést si může ještě další tři ocenění. Kromě nominace na Vezinovu trofej jako nejlepší muž svého řemesla (spolu s Pekkou Rinnem a Devanem Dubnykem) je také ve hře o oba poháry udělované nejužitečnějšímu hráči, tedy Hart Trophy (o níž hlasují novináři) a Ted Lindsay Award (vítěze volí ze svého středu sami hokejisté).
Dvakrát mu bude konkurentem washingtonský útočník Alexandr Ovečkin, na třetím jméně se žurnalisté s hráči neshodli. Jedni navrhují Johna Tavarese z NY Islanders, druzí Jamieho Benna z Dallasu.
Dvojnásobnou šanci na triumf má také Slovinec Anže Kopitar. Hráč Los Angeles si jednak zopakuje loňský souboj o Selkeovu trofej pro nejlépe bránícího útočníka s Jonathanem Toewsem a Patricem Bergeronem, jednak byl navržen na cenu Lady Byngové za své gentlemanství. Při vyhlašování výsledků této méně sledované ankety zpozorní i čeští fanouškové, protože šanci má také Jiří Hudler.
Jeho trenér Bob Hartley bude v konkurenci Petera Laviolettea (Nashville) a Alaina Vigneaulta (NY Rangers) usilovat o Adamsovu trofej. Do New Yorku by teoreticky mohlo doputovat i další ocenění určené pro činovníky. Na nejlepšího generálního manažera kandidují Glen Sather, Bob Murray (Anaheim) a Steve Yzerman (Tampa Bay).
Floridský obránce Aaron Ekblad může potvrdit své postavení jedničky posledního draftu také tím, že získá Calderovu trofej pro nejlepšího nováčka, proti ovšem budou dva hokejisté z kanadských celků – Johnny Gaudreau z Calgary a Mark Stone z Ottawy. Kluby působící na sever od hranic mají dvě želízka v ohni také v hlasování o Norrisovu trofej – nejlepším obráncem se stane někdo z trojice P.K. Subban (Montreal), Erik Karlsson (Ottawa), Drew Doughty (Los Angeles).


Nominace na jednotlivé trofeje podrobněji:


Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -