- Reklama -

Sharks a Predators dnes trénovali v Praze před fanoušky

- Reklama -

Už se to blíží. Zítra večer odstartuje nový ročník NHL! Stane se tak v pražské O2 Aréně, kde se od 20 hodin utkají týmy San Jose Sharks a Nashville Predators.

Oba celky dnes měly naplánován hodinový trénink, který byl otevřen veřejnosti. Do haly dorazila solidní návštěva, na slavné hráče ze zámoří byly zvědavy hlavně děti a mladí hokejisté.

Nejprve vyjeli na led vysočanské haly Preds. Po mírnějším začátku nabral trénink slušné tempo. Poměrně dlouho se hráči věnovali zakládání přesilovky a hře v pěti proti čtyřem. Nacvičovalo se také přečíslení tři na dva a další herní situace. Došlo i na vysvětlování a kreslení na tabuli. Po každé povedené akci se arénou nesl nesmělý potlesk. Při odchodu hráči vztyčenými hokejkami pozdravili publikum, které se jim odměnilo potleskem.

Poté už led patřil Žralokům, kteří se také nešetřili. Hodně se hrálo tři na tři, nejprve na malém prostoru, poté i na celé ploše kluziště, stejně jako během prodloužení při zápase. Trénovalo se přečíslení dva na jednoho a další brejkové situace. Zatímco Nashville začínal nácvikem přesilovky, San Jose zařadilo cvičení speciálních formací až na konec hodinového tréninku.

- Reklama -

Ještě před tím, než hráči Sharks opustili ledovou plochu, odpověděl Tomáš Hertl na několik otázek. Mimo jiné poděkoval všem přítomným, že dorazili na trénink, a pozval je na zítřejší a sobotní zápas. „My máme Čechy a oni ne, tak doufám, že budete stát za námi,“ zakončil Hertl krátký rozhovor.

Na závěr tréninku si vzal na led svého syna a na tiskové konferenci pak prozradil, že se nejednalo o spontánní akci, vše bylo naplánováno. „Chtěl jsem ho vzít na led nebo do kabiny. Nakonec jsem ho vzal na led, aby ho rodina viděla se mnou na ledě. Chtěl jsem, abychom si to spolu užili,“ dodal český útočník, na kterého je po celou dobu pobytu v Praze upřena velká pozornost.

- Reklama -
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -