- Reklama -

Na cenu Teda Lindsayho kandidují McDavid, Crosby a Burns

- Reklama -

Dva nejproduktivnější hráči základní části a lídr kanadského bodování mezi obránci. Takhle mezi sebou vybrali hokejisté trojici, která se letos uchází o Lindsayho trofej. Tvoří jí Connor McDavid, Sidney Crosby a Brent Burns.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Connor McDavid se může stát teprve třetím hráčem Edmontonu, který tuto trofej vyhrál. V dresu Oilers to v minulosti dokázali pouze Wayne Gretzky (1982-85, 1987) a Mark Messier (1990). McDavid odehrál ve svém druhém ročníku v nejlepší hokejové lize světa všech 82 zápasů, nasbíral v nich 100 bodů za třicet gólů a sedmdesát asistencí.
Stal se tak prvním hráčem Oilers, jenž pokořil stobodovou hranici, od 104 bodů Douga Weighta v ročníku 1995-96. V celkem 11 případech si připsal alespoň tři kanadské body. Oilers pod vedením dvacetiletého centra konečně po jedenácti letech postoupili do play off.


Bude vás zajímat:

- Reklama -

Devětadvacetiletý Sidney Crosby má šanci dosáhnout na toto ocenění již počtvrté v kariéře (2007, 2013, 2014), čímž by napodobil Maria Lemieuxe. Nejlépe si v tomto ohledu vede Wayne Gretzky, který zvítězil pětkrát. Kapitán Pittsburghu byl nejlepším střelcem letošní sezóny, v 75 utkáních nasázel soupeřům 44 branek. V kanadském bodování skončil s 89 body druhý.
Dvaatřicetiletý Brent Burns si letos vytvořil nové osobní rekordy: 29 branek a 76 bodů. Jedná se o nejlepší počiny mezi obránci. Žádný jiný hráč v lize nevyslal na branku soupeřů víc střel než on (320). Naposledy se to podařilo obránci Rayi Bourqueovi ve zkráceném ročníku 1994-95 (46 utkání, 210 střel).
Burns odehrál v základní části soutěže kompletní porci 82 utkání, což se mu podařilo potřetí v řadě. Posledním zadákem, který se ucházel o cenu Ted Lindsay Award, byl před sedmnácti lety Chris Pronger. Ten ji ale nakonec nezískal, vyfoukl mu ji Jaromír Jágr. Z obránců ji obdržel pouze legendární Bobby Orr v roce 1975.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -