- Reklama -

Dva hattricky v jednom zápase. Šťastnější byl nakonec Malkin z Pittsburghu

- Reklama -

Celkem devět gólů si užili fanoušci v Pittsburghu při zápase s Vancouverem a víc jich naštěstí pro ně spadlo do hostující branky. Vancouver přitom dvakrát vedl o dvě branky, ale zápas ztratil v posledních dvanácti minutách, kdy Tučňáci skórovali hned čtyřikrát. A dvakrát u toho byl Jevgenij Malkin, který dokonal hattrick.
Diváci v hale Consol Energy Center se ani nestačili pořádně usadit na svých sedačkách, když se po pravé straně kluziště prohnal hostující Jannik Hansen a po 27 vteřinách otevřel skóre zápasu. A stejný hráč udeřil v 17. minutě, kdy hráli domácí přesilovku. Phil Kessel ale ztratil puk a dopředu se hnala dvojice Hansen, Derek Dorsett. Druhý jmenovaný trefil břevno, ale odražený puk do branky vrátil Hansen a Canucks vedli 2:0.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Další přesilová hra Pittsburghu na začátku druhé třetiny už dopadla podstatně lépe. Už šest vteřin po vyloučení Burrowse napřáhl bez přípravy Malkin a přesnou dělovkou vrátil domácí do hry. Pak tým několikrát podržel brankář Marc-Andre Fleury jako při velkých příležitostech Daniela Sedina a Hansena. V 47. minutě jej ale zaskočil švih Horvata přes obránce a Canucks vedli znovu o dvě branky.
Štěstí se ale od hostujícího týmu začalo odvracet hned minutu poté. Malkin se proháčkoval obranou, vyhnul se i brankáři, když se dostal až za branku. Tak alespoň zkusil puk poslat zpátky před bránu, kde se kotouč odrazil od hokejky Lindena Veye do sítě Vancouveru. Za další tři minuty už ruský bohatýr předvedl hezčí trefu. Švihem z levého kruhu pro vhazování vyrovnal na 3:3 a zaznamenal svůj desátý hattrick v NHL.
A tím ještě utrpení pro hosty neskončilo. Sedm minut před koncem si slabší chvilku vybral gólman Ryan Miller, jenž za záda pustil dalekonosnou střelu Bryana Rusta a domácí poprvé vedli. Dvě minuty před koncem zkusili Canucks power play, jenže Sidney Crosby mířil do prázdné branky přesně. Ani to ale ještě neznamenalo konec brankových dostihů. Sedmnáct vteřin před koncem tečoval puk Hansen a připsal si také hattrick v zápase.
Aby se z hattricku radovali hráči z obou týmů se naposledy v NHL stalo v březnu 2015, kdy skórovali Nugent-Hopkins z Edmontonu a Lindholm z Caroliny.
„Uznání dnes patří oběma gólmanům. Jasně, padlo tu devět branek, ale myslím, že klidně jich mohlo být ještě o čtyři nebo pět víc, oba zastavili hodně nájezdů. V zápase bylo až neuvěřitelně mnoho šancí na obou stranách. Můžeme se jen stydět, že jsme dnes nezískali dva body,“ posteskl si po zápase Jannik Hansen.

Jevgenij Malkin se z hattricku radoval naposledy v dubnu 2014, takže si to pořádně užíval. „Nestává se to každý den, ale pokaždé je to fajn. Byl to pro mne skvělý den. Musím poděkovat svým spoluhráčům, udělali skvělou práci. Ten druhý gól byl trochu šťastný, ostatně jako celý den,“ smál se po zápase hráč, jenž vede produktivitu Penguins s 47 body. V posledních 16 zápasech zaznamenal 20 bodů za 9 branek a 11 asistencí.
Trenéra Pittsburghu těšil především fakt, že se jeho tým vzchopil i poté, co prohrával o dvě branky. Což se Penguins ostatně podařilo podruhé během tří dnů, naposledy to dokázali i při čtvrtečním vítězství 4:3 nad Philadelphií. „Před zápasem jsme o tom hodně mluvili. O tom neztrácet na začátku zápasu koncentraci a být připraveni. Ale zase se nám to nepodařilo. Musíme se z toho znovu poučit,“ prohlásil Mike Sullivan.
„Je trochu frustrující vést o dvě branky a nakonec přijít o všechny body,“ litoval brankář Vancouveru Ryan Miller. „Měli jsme to pod kontrolou, dokud nedali ten šťastný druhý gól a museli jsme znovu bojovat. Ale myslím, že jsme odehráli dobrý zápas.“
Vancouver se teď bude vracet k zápasům na domácím ledě. „Bude fajn být zase doma. Ale jen to, že budeme hrát doma, neznamená, že bychom měli zapomenout co se stalo,“ řekl kouč Canucks Willie Desjardins.

- Reklama -

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -