- Reklama -

Palát vyhnal Pavelce z klece, Hemský slavil výhru nad Devils

- Reklama -

Ve 33.  minutě napřáhl Ondřej Palát v pravém kruhu a jeho rána s lehkým přispěním Vladislava Namestnikova prošla za záda winnipežského Ondřeje Pavelce. O šest minut později přihrál Palátovi při přečíslení Tyler Johnson a český útočník ve službách Tampy se sám zapsal mezi střelce. Lightning v tu chvíli vedli 4:1, což bylo dost na to, aby Pavelec po přestávce přepustil místo svému náhradníkovi Hutchinsonovi.
Ve druhém dějství, pro Blesky tak povedeném, se první branky v NHL dočkal také nováček Jonathan Drouin, třetí muž loňského draftu. V součtu s předchozí asistencí mu to vyneslo titul nejlepšího hokejisty večera, Palát skončil hned za ním. Svěřenci Jona Coopera zvládli utkání s nedávným divizním rivalem i bez tří hráčů základní sestavy (Hedman, Callahan, Killorn), v průběhu zápasu navíc kvůli zranění odstoupili Brown a Connoly.
Třetí hvězdou byl v pátek vyhlášen Aleš Hemský, přestože se v zápase mezi New Jersey a Dallasem do statistik nezapsal. To se z přítomných krajánků podařilo pouze Patriku Eliášovi, po jehož průniku a sporné přihrávce rukou dopravil ve 49. minutě puk za čáru těsně před posunutím brány Damien Brunner.
Za stavu 2:2 došlo na nájezdy a to není silná disciplína Ďáblů. Potvrdil to i neúspěšný Jaromír Jágr ve druhé sérii, ztratil kontrolu nad pukem a ani se nedostal k zakončení. Když vzápětí po něm skóroval Jamie Benn, připsalo si New Jersey 18. porážku v nájezdech v řadě, čímž „vylepšilo“ svůj vlastní ligový rekord.
Do včerejška nedali hokejisté Colorada více než tři góly za zápas, proti Vancouveru tuhle normu naplnili více než dvojnásobně. Sérii čtyř porážek v řadě přerušili jasným vítězstvím 7:3 nad Vancouverem, svým prvním domácím triumfem v sezóně. U posledního gólu Avalanche asistoval Jan Hejda.
Jarome Iginla dal první dvě branky v novém dresu a s 562 přesnými zásahy se posunul historickou tabulkou NHL na 23. místo před Guye Lafleura a Mikea Modana, navrch přidal asistenci. Po třech bodech posbírali také Matt Duchene (1+2) a obránce Tyson Barrie (0+3). Lavinám se povedla věc, kterou v předchozích prohraných utkáních nezvládli, udržet vedení – zejména zásluhou dvou branek na začátku posledního dějství.
Třikrát zvládli Hurricanes odpovědět na edmontonský gól, počtvrté (a ani popáté a pošesté) už se jim to nepovedlo. Premiérová trefa německého nováčka Leona Draisaitla z 53. minuty tedy ponese punc vítězné branky. Trojka posledního draftu v pravém kruhu nejprve z Perronovy přihrávky Antona Chudobina nepřekonala, ale napodruhé už byla úspěšná.
Olejáři se pomalu prodírají z ligového podpalubí, kam je poslal zpackaný vstup do sezóny, po třetí výhře za sebou jim v Pacifické divizi ale stále ještě patří až předposlední příčka.
Skupinu i celou NHL s přehledem vedou Anaheim Ducks, stejný stav odhalíte i při pohledu do individuálních statistik. Jejich momentální lídr Corey Perry se v pátečním střetnutí s Columbusem trefil už podeváté, kolega Ryan Getzlaf má celkovou bilanci opačnou (3+9).
V brance Ducks dostal poprvé od zahajovacího zápasu sezóny příležitost John Gibson, ale moc práce se sedmnácti pokusy Blue Jackets neměl. Inkasoval pouze jednou, zatímco na opačné straně se červené světlo rozsvítilo čtyřikrát.

Příští zápasy v TV: San Jose – Buffalo, so 25. října, 22:05, Nova Sport/Voyo. St. Louis – Chicago, so/ne 25. října, 2:05, Nova Sport/Voyo. Kompletní program zde.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -