- Reklama -

SLEDUJEME: NHL a její cesta zpět – archiv

- Reklama -

NHL stále bojuje o záchranu sezóny 2019/20. Zda se ročník dohraje a případně v jakém formátu, pozorně sledujeme. Denodenní novinky včetně postřehů zámořských žurnalistů vám budeme přinášet v tomto příspěvku.

Nové kousky! Buď fandou NHL i po setmění

Zprávy jsou řazeny retrospektivně, tzn. že nejnovější příspěvky vidíte na začátku článku.

Středa 24. června

Tampa Bay znovu otevřela svá tréninková zařízení poté, co 19. června přiznala tři hráče nakažené chorobou COVID-19.


———
Dalšími městy, které se ocitly mimo hru o pořadatelství play-off, jsou Dallas a Pittsburgh. Informoval o tom insider Pierre LeBruin.

- Reklama -

Úterý 23. června

Prezident hokejových operací Golden Knights George McPhee je přesvědčen, že Las Vegas je ideálním hostitelským městem pro plánované rozšířené play-off.
„Vegas je pohostinné město,“ cituje jej Mike Johnston ze stanice Sportsnet. „Tohle město se tímto živí. Jsou zvyklí pořádat velké akce a poradí si i s tímhle.“
Tak či tak je Vegas považováno za favorita, přičemž NHL má vyřknout stanovisko k hostitelství na konci tohoto týdne.

Pondělí 22. června

Hráči budou moci od úterý trénovat ve skupinách až o 12 členech. Doposud mohli bruslit maximálně v šestičlenných skupinkách.


———

Edmonton útočí na pořadatelství. Chce nabídnout život v „bublině“

———
Greg Wyshynski ze stanice ESPN uvedl na Twitteru, že existuje velká šance, že jedním z hostitelských měst pro dohrání ročníku bude některá z kanadských metropolí. Nejčastěji se přitom v této souvislosti mluví o Vancouveru.

Neděle 21. června

NHL zúžila list 10 potenciálních hostitelů play-off na šest, přičemž kanadská města Toronto, Edmonton a Vancouver jsou stále ve hře. Informaci přinesl Pierre LeBrun ze stanice TSN.


———-

Nakažení hráči NHL nezastaví. Vedení soutěže harmonogram nezmění

Sobota 20. června

Hokej jako priorita. Kanada mění kvůli NHL své nařízení

———
Larry Brooks z deníku New York Post na svém Twitteru po setkání generálních manažerů uvedl, že tréninkové kempy mají trvat dva týdny. Již dříve liga zveřejnila, že kempy začnou nejdříve 10. července.
Brooks také napsal, že předkolo play-off odstartuje 30. července.

Pátek 19. června

Podle novináře Davida Pagnotty by měly NHL a NHLPA oficiálně oznámit dějiště play-off příští týden. Již dříve liga uvedla, že vybírá z deseti měst. Podle mnohých žurnalistů bude jedním z nich Las Vegas.


———

NHL nechce, aby hrály týmy ve svém domácím prostředí

Čtvrtek 18. června

Hráči nebudou muset v letošním play-off nosit celoobličejové ochranné štíty. Ve středu o tom informoval Stephen Whyno z agentury AP.
I navzdory rozhodnutí NHL a NHLPA představila společnost Bauer koncept přilby se štítem, který by zakrýval celou tvář. Dostupné by měly být od srpna.

Středa 17. června

Edmonton, Toronto i Vancouver mají stále šanci hostit letošní play-off. NHL již dříve deklarovala, že pokud bude 14denní karanténa pro cizince vstupující do Kanady platná i pro její hráče, zaměří se výhradně na americké metropole.
Tyto obavy ale v úterý rozptýlil tamní premiér Justin Treudeau: „Naznačili jsme, že jsme OK s tím, aby jedno z našich měst bylo dějištěm NHL. Samozřejmě platí, že rozhodnutí musí učinit NHL, města a jejich provincie.“
Liga plánuje dohrát ročník ve dvou městech. Jedním z nich má být podle zatím nepotvrzených informací Las Vegas.

Pondělí 15. června

Rozhodnuto? NHL se má letos dohrát v poušti

Pátek 12. června

Vancouver, Edmonton a Toronto, kanadská města, která se ucházejí o pořadatelství letošního play-off, očekávají dobré zprávy. Tamní federální vláda plánuje výjimku pro hráče NHL, kteří by tak po vstupu do země nemuseli podstoupit 14denní karanténu.
NHL již dříve avizovala, že pokud Kanada z podmínky karantény necouvne, mohou se výše zmíněné metropole s hostitelstvím rozloučit.


———-

NHL je zpět! Tréninkové kempy začnou v červenci

Středa 10. června

Calgary Flames se připravují na možnost zahájit svůj tréninkový kemp ve Spojených státech. Důvodem je 14denní karanténa, která v Kanadě platí pro všechny cizince. Pravidlo by tak mohlo ohrozit zapojení hokejistů z Evropy.
„Naše logistika pracuje na tom, abychom byli v případě potřeby schopni mít kemp v USA,“ uvedl v úterý generální manažer Plamenů Brad Treliving.

Úterý 9. června

Pierre LeBrun ze stanice TSN informoval, že NHL a NHLPA předpokládají, že tréninkové kempy se v rámci Fáze 3 otevřou uprostřed července. Termín je stále předmětem vyjednávání.


———-
James Mirtle z portálu The Athletic informuje, že nejzazším termínem, do kterého je NHL ochotna udělit Stanley Cup, je 8. říjen. Liga by následně přešla na draft a trh s volnými hráči.
Mezisezónní období by skončilo v prosinci.

Neděle 7. června

NHL a hráčská asociace NHLPA i nadále pracují na nové kolektivní dohodě. Cílem je dohodnout se na ní ještě před obnovením ročníku.
„Liga chce dlouhodobou stabilitu,“ uvedl ve svém sloupku Eliotte Friedman ze stanice Sportsnet.
———

Velikost sestav se ještě může změnit

Pátek 5. června

Rada guvernérů NBA schválila obnovení ročníku za účasti 22 týmů. Hrát se bude v Disney Worldu nedaleko Orlanda. Soutěž bude předběžně pokračovat od 31. července pro třináct celků ze Západní konference a devět z Východní.
Sezóna vyvrcholí v obřím sportovním komplexu areálu ESPN Wide World of Sports, součásti Disney Worldu. Týmy by měly absolvovat ve svých areálech přípravné kempy od 30. června do 7. července a poté se přesunou do Orlanda.
———

NHL zveřejnila formát play-off, Pittsburgh mezitím ohlásil nakaženého

Pondělí 1. června

Vancouver zvažuje, že uspořádá tréninkový kemp před obnovenou sezónou v USA. Cílem je vyhnout se 14denní karanténě po příletu do Kanady, která by se aktuálně dotkla i evropských hokejistů.
Informaci přinesl Elliotte Friedman ze stanice Sportsnet.
 

Neděle 31. května

Společnost MGM Resorts International předložila NHL nabídku, která má potvrzovat schopnost Las Vegas stát se dějištěm rozšířeného play-off NHL. Informaci přinesl Jesse Granger z portálu Athletic.
Dokumenty vyzdvihují hotely vlastněné MGM, jež se nacházejí blízko T-Mobile Areny, domovského stánku Golden Knights.
Nevadská metropole byla tento týden oficiálně představena jako jedno z 10 měst, z nichž se vyberou dva hostitele dohrávaného ročníku NHL. Dalšími zvažovanými městy jsou Chicago, Columbus, Dallas, Edmonton, Los Angeles, Minneapolis, Pittsburgh, Toronto a Vancouver.

Pátek 29. května

NHL informovala hráče, že organizované tréninkové kempy nezačnou dříve než 10. července. Tato skutečnost znamená, že finále Stanley Cupu se neodehraje dříve než na konci září.


———

Prosím, uvolněte restrikce. Chceme hrát hokej, zní na Trudeauovu adresu

Středa 27. května

Dalším státem, který umožnil obnovení tréninkových kempů, je New Jersey. Uvolnění oznámil guvernér Phil Murphy. Rozhodnutí se netýká Devils, kteří se do obnovené sezóny NHL už nezapojí.
———-

POTVRZENO! NHL bude pokračovat s 24 týmy

Úterý 26. května

Draftová loterie NHL by se měla uskutečnit 26. června. Informaci přinesl Renaud Lavoie ze stanice TVA Sports.
Loterie by se měla týkat týmů, které nepostoupí v sezóně do play-off. Při rozšířeném formátu vyřazovacích bojů se tak bude týkat jen Buffala, New Jersey, Ottawy, Detroitu, Anaheimu, Los Angeles a San Jose.
Případné datum samotného draftu zveřejněno nebylo.

Pondělí 25. května

NHL vstupuje do další fáze, hráči budou moci opět trénovat

Další dobrá zpráva. New York dal sportům zelenou

Neděle 24. května

Spojené státy učinily důležitý krok pro obnovení sezóny NHL

Sobota 23. května

Hráčská asociace NHLPA souhlasí s dalšími rozhovory s vedením ligy o play-off s 24 týmy. Rozšířený formát bojů o Stanley Cup je tak stále pravděpodobnější.
V příštích dnech by měla NHL vydat k tématu prohlášení.

Čtvrtek 21. května

Na dohrání ročníku se připravuje i NBA. Podle zámořských žurnalistů je nejpravděpodobnějším dějištěm zbylých klání floridský zábavný park Disney World. Soutěž se má rozběhnout nejpozději na konci července.


——
NHL se bude s největší pravděpodobností dohrávat bez diváků a podobně na tom jsou i další severoamerické soutěže. Případné finanční škody pro NFL vyčíslil časopis Forbes.

Kluby prestižní ligy amerického fotbalu mohou přijít o 5,5 miliardy dolarů (přes 136 miliard korun), pokud by se nadcházející sezóna hrála bez diváků na stadionech.
NFL je jedinou zámořskou soutěží, jejíž ročník pandemie koronaviru nenarušila. Po únorovém finále minulé sezóny se soutěž znovu rozběhne 10. září. Její vedení přesto počítá s tím, že zápasy se budou hrát s diváky. Jasno ale zatím není.
——-

Takto může vypadat letošní play-off NHL, Boston a spol. budou ve výhodě

Středa 20. května

Kanadský premiér Justin Trudeau informoval, že uzavření hranic mezi Kanadou a USA bude pro běžné cestování prodlouženo o další měsíc. Zástupce komisionáře NHL Bill Daly uvedl, že tento krok plány ligy na obnovení sezóny neohrozí.

Úterý 19. května

Profesionálním sportům se v rámci uvolňování restrikcí otevřou další dva státy. Zelenou dostanou profesionální soutěže na přelomu května a června v Texasu a Kalifornii. V obou případech jsou guvernéři ochotni akceptovat pouze klání bez diváků.


——

Kdo vyhraje loterii? Bettman vybírá až z devíti měst

Pondělí 18. května

NHL se dohraje na 100 procent, ozývá se od vlivných osob

Neděle 17. května

Začíná se rýsovat play-off NHL s 24 týmy

Pátek 15. května

Premiér kanadské provincie Britská Kolumbie John Hogan měl dle svých slov úrodnou diskuzi ohledně pořadatelství zbylých klání letošní sezóny NHL. Ta se má dohrát ve vybraných městech Severní Ameriky. Hogan loboval za tamní Vancouver.

Středa 13. května

Otevíráme!
Floridský guvernér Ron DeSantis pozval v rámci uvolňování restrikcí profesionální ligy, aby dohrály sezóny v jeho státě.
„Všechny profesionální sporty jsou u nás vítány. Mohou trénovat i hrát,“ prohlásil politik.
„Pokud máte tým, který se nachází v oblasti, kde není vítán, najdeme pro vás místo na Floridě. Myslíme si, že je to důležité a víme, že to můžeme provést bezpečně.“
Florida je už druhým americkým státem po Arizoně, který prostřednictvím svých představitelů oficiálně pozval sportovní soutěže na své území.


———

Nedohrát sezónu? Nepředstavitelné, říká Bettman

Pondělí 11. května

AHL oficiálně zrušila sezónu

Neděle 10. května

Legendární obránce Bobby Orr varuje před urychleným návratem NHL zpět do akce.
„Nemyslím si, že je na snaze pokusit se obnovit sezónu něco špatného, ale byl bych (vzhledem k nabitému programu) opatrný,“ cituje jeho slova James Duthie ze stanice TSN.
„Jednoduše se nemůžeme vrátit, aniž bychom věděli, že hráči, jejich rodiny a kdokoliv spojený s hrou jsou v bezpečí,“ uvedl 72letý Kanaďan.

Sobota 9. května

NBA připouští i rok bez diváků, NHL chystá neobvyklé play-off

Pátek 8. května

NHL nyní v případě dohrání sezóny preferuje play-off s 24 týmy. Informaci uvedl Pierre LeBruin za stanice TSN. Ve hře je i formát s 16 a 20 celky.
Podrobnosti zatím nejsou známé, pokud by se ale na vyřazovací boje s vícero kluby přistoupilo, základní část by se už nedohrávala.

Středa 6. května

Premiér kanadské provincie Ontario Doug Ford jednal se společností vlastnící Maple Leafs o možnosti hostit zápasy zbylé sezóny NHL v Torontu. Ontarijská metropole tak napodobila další kanadská města Edmonton a Vancouver, která zájem projevila již dříve.

Pondělí 4. května

Víme, jak se dohraje sezóna NHL, tvrdí CNN Prima News

————
Vancouver je mezi několika týmy, které se nabídly s pořádáním zbylých klání letošního ročníku.
Již včera jsme vás informovali, že zájem stát se hostitelským městem má také Edmonton. Snahy vychází z plánu, že NHL dohraje sezónu ve čtyřech arénách NHL.
Nejistotu do situace vnesl kanadský ministerský předseda Justin Trudeau, jenž v neděli uvedl, že každý, kdo vstoupí do země, by měl podstoupit karanténu. Tímto nařízením by se zkomplikoval návrat evropských hráčů do Severní Ameriky.

Neděle 3. května

NFL se zatím chystá odstartovat nový ročník podle plánu.
„Chystáme se koncem příštího týdne oznámit kompletní rozpis základní části sezony, která začne 10. září a vyvrcholí Super Bowlem v Tampě 7. února 2021,“ cituje mluvčího ligy Briana McCarthyho agentura Reuters.
Vedení soutěže zároveň pracuje i na krizovém scénáři pro případ, že se situace nebude vyvíjet příznivě a zahájení sezony podle plánu nebude možné. Otázkou stále zůstává, zda bude na podzim možné na stadiony vpustit diváky.
———–
Edmonton usiluje o to stát se jedním z hostitelů NHL, pokud se tento ročník dohraje.
NHL zvažuje dohrání ročníku na bezpečných (tj. nemocí COVID-19 málo zasažených) místech. Nejčastěji se přitom hovoří o čtyřech arenách, do nichž by byly celky rozděleny podle divizí.
Vedení Oilers komunikuje s představiteli státu Alberta a ti mají být myšlence nakloněni. Rozhovory o tom, jak by mohlo pořadatelství klání NHL v Edmontonu vypadat, budou pokračovat příští týden.


———–

Bláznivý projekt v Las Vegas? Ovlivnit může i NHL

Pátek 1. května

Komisionář Gary Bettman potvrdil, že start nového ročníku může být z důvodu pozdního dohrání toho aktuálního posunut.
„Můžeme si dovolit velkou míru flexibility, co se týče začátku. Není nikde psáno, že příští sezonu musíme zahájit v říjnu, jak jsme to tradičně dělali. Pokud budeme muset začít v listopadu nebo prosinci, můžeme o tom uvažovat,“ řekl Bettman pro oficiální ligové stránky.
„Rádi bychom zase otevřeli tréninkové kempy, aby se hráči mohli dostat do formy. Situaci hodnotíme den po dni,“ podotknul nejvyšší muž soutěže.

Již jsme napsali:

NHL chce už v květnu znovu na led

Začátek sezóny před Vánocemi? NHL se tomu nebrání

Bude hrát Pasta ve svém? Virus je proti

Budoucnost je jasnější. NHL má nakročeno k originálnímu finiši

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -