- Reklama -

Utkání hvězd na NOVA Sport 1 a VOYO, Jaromíra Jágra čeká už osmá účast

- Reklama -

Jaromír Jágr i ve svých třiačtyřiceti letech láme rekordy v NHL, ale nyní ho čeká další, ve kterém tak úplně nejde o body. Fanoušky byl totiž vybrán jako kapitán atlantické divize v Utkání hvězd NHL, a stal se tak jediným Čechem, který do exhibičního utkání zasáhne. Celý NHL All-Star Weekend odvysílá živě stanice NOVA Sport 1.
Velkolepá show se tentokrát koná v Bridgestone Aréně, která je domovem týmu Nashville Predators. Jedná se o vůbec první Zápas hvězd, který se v Nashvillu koná. Celý víkend odstartuje v sobotu tradičními dovednostními disciplínami, jako je soutěž o nejrychlejšího bruslaře nebo hráče s nejtvrdší střelou.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Kapitáni čtyř divizních týmů zvolí hráče, kteří budou v šesti disciplínách zastupovat jejich divizi. Hlavním cílem ovšem pro mnohé hráče není zvítězit, ale hlavně pobavit diváky. Ti si mohou užít přímý přenos dovednostních disciplín na stanici NOVA Sport 1 a videoportále VOYO v sobotu od 01:35. Soutěže komentují Filip Šedivý a Libor Basík.
Vrcholem celého víkendu je ale exhibiční Utkání hvězd, do kterého byl fanoušky zvolen také Jaromír Jágr. Spolu s ním za Atlantickou divizi nastoupí mimo jiné také dva jeho spoluhráči, brankář Roberto Luongo a obránce Aaron Ekblad.
Kapitánem Metropolitní divize byl zvolen Alexandr Ovečkin, jenž se ale ze své účasti kvůli zranění nakonec omluvil a ve funkci ho nahradí John Tavares z New Yorku Islanders. Jestliže Jaromír Jágr je nejstarším kapitánem letošního ročníku, na druhé straně stojí sedmadvacetiletý Patrick Kane, který vede Centrální divizi.
Kapitánem Pacifické divize je John Scott, který byl za zajímavých okolností vyměněn z Arizony do Montrealu. Přestože tedy hraje za Atlantickou divizi, pro All-Star Game zůstává kapitánem té Pacifické.


Bude vás zajímat:

- Reklama -

Každá divize má na soupisce jedenáct hráčů, kteří budou bojovat o vítězství, ale hlavně se pokusí připravit co největší show. Nejprve se střetnou hráči Atlantické a Metropolitní divize, a pak Centrální s Pacifickou. Vítězové postupují do finále.
Zajímavostí letošního ročníku je radikální změna v systému. Místo tradičního zápasu dvou konferencí jsou letos na pořadu tři dvacetiminutové zápasy čtyř týmů na základě divizí. Ještě větší změnou je ale změna počtu hráčů, kdy se bude hrát po celých dvacet minut systémem 3 na 3, který je od letošní sezóny běžný v prodloužení.
V případě remízy nastanou samostatné nájezdy. Právě to je důvod, proč Jaromír Jágr prohlásil o svých fanoušcích: „Myslím, že mě nemají zrovna moc rádi. Chtějí mě vidět mrtvého.“
Jeho argumenty, že je na hru o třech hráčích příliš starý, ale fanoušci nebrali příliš vážně, a tak bude muset své hokejové kvality ukázat ještě v dalším Utkání hvězd. Přímý přenos exhibice vysílá stanice NOVA Sport 1 a videoportál VOYO. Celý miniturnaj komentují Tomáš Borovec a Jan Velart.
Foto: Icon Sportswire
Autor textu: Tomáš Pavlíček (CET ext. NOVA Sport PR koordinátor)

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -